Affiliate marketing

Betaal alleen voor een daadwerkelijke verkoop

Resultaat met online performance marketing

Met affiliate marketing beloon je de websites (publishers) die zorgen voor een online lead of verkoop op jouw website. Het is een vorm van online marketing waarbij je als adverteerder alleen betaalt aan de tussenpersoon (affiliate) als ze resultaat opleveren. Dit betekent dat je alleen kosten maakt wanneer de affiliate online groei van jouw business oplevert. De hoogte van de vergoeding aan de affiliate is gebaseerd op een percentage van de orderwaarde of een vaste prijs per lead of verkoop. Met affiliate marketing kan je veel bereiken. Voordelen van affiliate marketing zijn:

 1. Snel en flexibel vindbaar zijn onder je doelgroep
 2. Groot online bereik met jouw aanbod op alle affiliate websites
 3. Groei in aantal (gratis) bezoekers naar jouw website via de affiliates
 4. Je betaalt alleen voor online resultaat (no cure, no pay)
 
Samen groeien staat voor ons centraal. Wanneer jouw organisatie online groeit, dan groeien wij mee. Wij bieden affiliate marketing dan ook 
performance based aan en wij worden pas betaald als jouw organisatie resultaat behaald. Hoe ziet dit eruit? Simpel; alleen een commissie bij een daadwerkelijke verkoop en dus geen vaste kosten voor het maandelijks beheren van de campagnes.

Affiliate marketing aanpak

De affiliates worden betaald voor het leveren van een prestatie. Jouw dienstverlening, of dit nu producten of diensten zijn, worden gepromoot op de website van de affiliate. Deze websites sturen geïnteresseerde bezoekers door naar jouw dienst- of product(detail)pagina. Als de doelgroep overgaat tot een actie die onderdeel is van de campagne, dan pas reken je een beloning af aan de affiliate. Je reserveert een mediabudget om de affiliates te belonen voor een prestatie.

Opzet

De eerste stap is het opzetten van de affiliate marketing campagnes. Wij brengen samen met jou het aanbod in kaart waar we een campagne voor opstarten. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de producten en diensten waar een grote doelgroep voor is, de doelgroep het meest geïnteresseerd in is en/of waar de beste marges op zitten. Onderdeel van de opzet is;

 1. In kaart brengen van het aanbod voor affiliate marketing
 2. Opzet en implementatie van de software
 3. Afstemmen van het commissiemodel met de affiliates
 4. Koppelen van een eventuele productfeed
 5. Opmaken promotiemateriaal voor de affiliate websites
 6. Inrichten meetbaarheid
 
Wij zijn partner en maken gebruik van de beste performance-based software leveranciers. Wij verzorgen de totale communicatie met deze leveranciers en met de affiliates.

Optimalisatie

Zodra de campagnes live staan, beheren en optimaliseren wij de campagnes. Zo ligt de focus op het continu verbeteren van het resultaat. Activiteiten die wij zoal uitvoeren zijn;

 1. Optimalisatie van promotiemateriaal
 2. Uitbreiden en optimaliseren van de samenwerking met affiliates
 3. Uitvoeren van conversie optimalisatie (A/B testing) op jouw website
 4. Creëren van nieuwe commissiemodellen
 
Wil je meer weten over onze online performance marketing aanpak of wil je onderzoeken óf affiliate marketing mogelijk is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Wij werken voor o.a.

BZTRS
SVB
Trends & Trade
Beeyond
Second Luxury
TICA
DIBO
Fisik